Wonen op een IVA-locatie

Op een locatie van IVA beschik je als bewoner over je eigen, zelfstandige woning. Daarnaast kun je gebruik maken van de gezamenlijke woonruimte. Iedere werkdag is er gespecialiseerde begeleiding aanwezig waar je op terug kunt vallen en bij wie je ook op niet geplande momenten terecht kunt met vragen of problemen. Je ervaart zo hoe het is om op jezelf te wonen, maar hebt wel de vangnetstructuur en veiligheid om vaardigheden te leren of te verbeteren die nodig zijn om geheel zelfstandig te kunnen wonen.

Meerdere mensen met autisme in dezelfde levensfase

Op een IVA-locatie wonen meerdere mensen met autisme die in dezelfde levensfase zitten: het opstarten van een carrière en het opbouwen van een zelfstandig leven. Doordat iedereen in grote lijnen dezelfde doelen nastreeft, trekken bewoners zich aan elkaar op en vinden steun en begrip bij elkaar.

Wanneer begeleiding op een IVA-locatie?

Wanneer jij niet planbare zorg en een vangnetstructuur nodig hebt om vanuit deze veiligheid te werken aan je zelfstandigheid.

Wanneer je zelfredzaam genoeg bent om je zorgvraag uit te stellen dan is gespecialiseerde ambulante begeleiding geschikt voor jou.

Locaties IVA

IVA heeft meerdere locaties verspreid over Nederland. Klik hier voor een overzicht van alle IVA-locaties.  Je vindt hier ook filmpjes van de locaties.

terug naar boven