Wonen

IVA biedt een combinatie van woonbegeleiding en jobcoaching aan mensen met autisme, die werken of graag willen werken maar hierbij wel ondersteuning nodig hebben. Het unieke aan het begeleidingsconcept van IVA is dat de woonbegeleider ook jouw jobcoach is. Dit voorkomt communicatieproblemen die vaak ontstaan wanneer er meerdere instanties bij één cliënt betrokken zijn. Daarnaast zorgt ons concept ervoor dat de IVA-coach zeer snel een totaal beeld van jouw huidige levensfase heeft, waardoor jij efficiënt en constructief begeleid kunt worden.

Heb je alleen behoefte aan begeleiding bij werk, klik dan hier. Wil je meer weten over onze woonbegeleiding in combinatie met jobcoaching, lees dan vooral verder.

Video

Bekijk onderstaande video voor meer informatie over IVA. Of lees verder onder de video.

Waarom?

Bij IVA geloven wij dat je iemand met autisme pas echt verder helpt wanneer je op alle drie de levensgebieden (wonen, werken en leven) wordt bijgestaan door iemand met specifieke kennis op al deze levensgebieden. Het ene deel van je leven (wonen), kun je niet los zien van het andere deel (werken). Dat wat er naast wonen en werken overblijft is ook leven. Je moet niet willen en hoeven overleggen met verschillende hulpverleners over die drie levensgebieden. Daarom begeleidt bij IVA één persoon jou op al deze gebieden.

Zo zelfstandig mogelijk

De begeleiding van IVA heeft als doel om jou zo zelfstandig mogelijk te laten wonen, werken en leven. Hierbij wordt de verantwoordelijkheid en regie bij jou neergelegd waar dat kan en tijdelijk overgenomen wanneer dat moet. Op deze manier is er ruimte voor ervarend leren en het boeken van vooruitgang. De verwachting van elk begeleidingstraject is dan ook dat de begeleidingsintensiteit af zal nemen. Voor begeleidingstrajecten, die op een IVA locatie beginnen is het streven altijd om de zorg af te bouwen van intensieve woonbegeleiding op een IVA-locatie naar wonen in een eigen woning met (eventueel) gespecialiseerde ambulante begeleiding met betaald werk als belangrijkste inkomstenbron (jobcoaching).

Verschillende vormen van begeleiding

Binnen het zorgaanbod bieden we verschillende vormen van begeleiding:

 

terug naar boven