Werkgevers

IVA is in 2013 opgericht met als primaire doel het percentage werkende mensen met autisme te verhogen. Mensen met autisme kunnen prima functioneren op de reguliere arbeidsmarkt. Een deel heeft hierbij begeleiding nodig. Niet alleen op het werk, maar ook in de thuissituatie. Want als er iets mis gaat thuis heeft dat invloed op het werk en vice versa. IVA biedt daarom begeleiding bij Wonen, Werken en Leven.

Bij mensen met autisme werkt de informatieverwerking in de hersenen op een andere manier. Alles wat mensen met autisme zien, horen, ruiken etc. wordt op een andere manier verwerkt. En dat brengt een mix van kansen en moeilijkheden met zich mee. Zo hebben mensen met autisme vaak een goed oog voor detail, zijn ze eerlijk, recht door zee, analytisch en hardwerkend, tegelijk kunnen ze moeite hebben met overzicht houden, sociale contacten en hebben ze een opvallend beperkt aantal interesses of activiteiten. Autisme kent vele vormen en iedere persoon met autisme is dan ook uniek.

Het aantal werkende mensen met autisme vergroten kunnen wij niet alleen. Wij zijn continu op zoek naar passende werkplekken voor onze kandidaten.

Video

 

terug naar boven