Wajong – WW- WIA

Heb je een Wajong, WW, WIA of Ziektewet uitkering? Dan is het UWV verantwoordelijk voor jouw re-integratie. UWV heeft een aantal manieren bedacht die wij in kunnen zetten om jou hierbij te ondersteunen. Deze zijn stapsgewijs opgebouwd:

 1. Je wilt aan het werk, de stap naar werk is nog erg groot (Modulaire Dienstverlening)
 2. Je wilt werknemersvaardigheden vergroten/versterken voordat je aan het werk gaat (Werk-Fit)
 3. Je wilt een baan vinden (Naar Werk)
 4. Je hebt een baan en wilt deze behouden via een traject bij UWV (Jobcoaching)

Modulaire dienstverlening

Soms is de stap naar werk te groot om in korte tijd te kunnen overbruggen. In dat geval kunnen we modulaire re-integratiediensten inzetten. Tijdens deze trajecten (het zijn er vier, die los van elkaar in te zetten zijn: je kunt dus 1 traject volgen, maar je kunt ze ook alle vier volgen), werken we aan de volgende doelen:

 • Participatie interventie : als je hulp kunt gebruiken bij het uitbreiden van je sociale contacten.
 • Bevorderen maatschappelijke deelname: voor het versterken van je zelfvertrouwen en zelfbeeld, het leren stellen van grenzen en het opbouwen van het aantal uren dat je werkt.
 • Praktijkassessment: bedoeld voor als het moeilijk in te schatten is wat de mogelijkheden zijn qua werk. Je kunt op verschillende werkplekken en/of afdelingen meedraaien om te kijken wat je aanspreekt. Tegelijkertijd onderzoeken we wat goed gaat en waar nog eventuele leerdoelen liggen.
 • Begeleiding bij scholing: voor klanten die ondersteuning nodig hebben bij het volgen van een opleiding. Scholing is voor noodzakelijk om weer aan het werk te kunnen en moet voldoen aan een aantal eisen (de opleiding mag bijvoorbeeld niet langer dan een jaar duren). We kunnen samen met jou uitzoeken of dit van toepassing is.

Werkfit

Met een Werk Fit traject werk je aan het versterken van werknemersvaardigheden: het verbeteren van je persoonlijke effectiviteit en het verkennen van de arbeidsmarkt. Je kunt gebruikmaken van verschillende middelen die jou hierbij ondersteunen. Denk aan een beroepskeuzetest, training of persoonlijke begeleiding. Ook werken op een werkervaringsplaats of bijvoorbeeld het volgen van een assertiviteitstraining of een snuffelstage kan onderdeel zijn van een Werk Fit traject. Het uiteindelijke doel is altijd om je klaar te stomen voor het vinden en behouden van een betaalde baan.

Naar werk

‘Naar werk’ heet het traject als je al (bijna) weet wat voor werk je wilt doen en je beschikt over voldoende vaardigheden om aan het werk te gaan. In dit traject helpen we je in kaart te brengen op welke functies en bij wat voor type bedrijven je kunt solliciteren. Als dat nodig is kunnen we je helpen bij het schrijven van een goede sollicitatiebrief en cv en bij het voeren van een sollicitatiegesprek (of deze oefenen). Dit kan individueel en soms ook in kleine groepjes. Indien wenselijk kunnen we namens jou werkgevers benaderen (acquisitie).

Jobcoaching

Jobcoaching is gericht op het behouden van werk. De jobcoach is er voor jou en ook voor je werkgever en je collega’s. Vaak ondersteunt een jobcoach in de eerste periode op je (nieuwe) werk. Het kan ook zijn dat ondersteuning bij het behouden van werk juist nodig is als je ergens al lang werkt, bijvoorbeeld als je ineens een andere leidinggevende krijgt, er veel nieuwe collega’s zijn of je werkzaamheden veranderen.

In overleg met jou en je werkgever kan de jobcoach op verschillende manieren ondersteunen:

 • De jobcoach kan je helpen bij het voorbereiden van gesprekken met je leidinggevende en/of collega’s, bij deze gesprekken aanwezig zijn om je te steunen.
 • De jobcoach kan je helpen bij het structureren van je werkzaamheden, het aangaan van contact met je collega’s en/of als vraagbaak dienen rondom werknemersvragen.
 • De jobcoach kan een periode met je meewerken/helpen inwerken. Zo begrijpt de jobcoach jouw werk erg goed
 • De bedoeling is dat de intensiteit van jobcoaching afneemt zodat je na verloop van tijd zonder jobcoach kunt werken. Is op een later moment weer jobcoaching nodig, dan kunnen we dat opnieuw aanvragen.

Jobcoaching wordt betaald door Gemeente(klik), UWV(klik) of je werkgever(klik). Heb je hier een vraag over: bel, mail of meld je aan.

 

aanmeldformulier

Aanmelden bij IVA is geheel vrijblijvend.

terug naar boven