Over IVA

IVA (In Voor Autisme) is in 2013 opgericht met als primaire doel het verhogen van het percentage werkende mensen met autisme. Mensen met autisme kunnen prima functioneren op de reguliere arbeidsmarkt. Een deel heeft hierbij begeleiding nodig. Niet alleen op het werk, maar ook in de thuissituatie. Want als er iets mis gaat thuis heeft dat invloed op het werk en vice versa. IVA kan een combinatie bieden van woonbegeleiding, jobcoaching én leefbegeleiding. Eén begeleider kijkt mee, begeleidt en adviseert op de drie belangrijkste levensgebieden wonen werken en leven. Dit doen wij in veel gemeenten door heel Nederland begeleiding op één van onze kleinschalige woonlocaties of ambulant wanneer je zelfstandig woont. IVA heeft een specifieke kijk op zorg. Wij richten ons op een zeer specifieke doelgroep die zich allemaal bevinden in dezelfde levensfase en onze begeleiding is altijd gericht op de ontwikkeling naar een zo groot mogelijke zelfstandigheid. Hierdoor is onze begeleiding meestal tijdelijk. Vergroten van de kwaliteit van leven staat voorop. Ook kijken we naar heel de mens omdat iemand met autisme veel meer is dan zijn diagnose alleen. IVA werkt vanuit de overtuiging dat medewerkers veel eigen verantwoordelijkheid moeten hebben.

Onderdeel van JADOS

IVA is samen met haar zusterorganisaties Stumass (begeleiding van hbo en wo studenten met autisme) en Capito Wonen (begeleiding van mbo’ers met autisme) onderdeel van JADOS. Een organisatie die begeleiding biedt op diverse levensgebieden aan (jong)volwassenen met een diagnose autisme, in de levensfasen waarin studie en/of werk centraal staan. JADOS vindt dat mensen met autisme als vanzelfsprekend deelnemen aan de samenleving. De samenleving heeft diversiteit nodig. Mensen vullen elkaar aan, daar waar ze van elkaar verschillen en zoeken allemaal een plek binnen de samenleving die bij hen past. Het participeren van mensen met autisme betekent meer diversiteit wat bijdraagt aan een beter functionerende en mooiere samenleving.

Als moederorganisatie is JADOS verantwoordelijk voor IVA, Stumass en Capito Wonen. Bestuur, management, aansturing van teams, beleid, kennis en innovatie, contractmanagement, inkoop, administratie, HRM, kwaliteit, klachtenbeheer en PR & Communicatie is allemaal bij JADOS ondergebracht. Meer informatie over IVA als organisatie vind je dan ook op de website van JADOS. Alles over de begeleiding door IVA vind je op de website van IVA.

terug naar boven