Het behouden van werk (jobcoaching)

Je hebt een baan. Wat fijn! Natuurlijk doe je jouw werk zo goed mogelijk. Soms is ondersteuning op het werk prettig. IVA kan ondersteuning bieden die helpt om je baan te behouden (jobcoaching). Soms is deze ondersteuning prettig in de eerste periode van je (nieuwe) baan en soms is het juist in een andere periode.

Jobcoaching

Jobcoaching is gericht op het behouden van werk. De jobcoach is er voor jou en ook voor je werkgever en je collega’s. Vaak ondersteunt een jobcoach in de eerste periode op je (nieuwe) werk. Het kan ook zijn dat ondersteuning bij het behouden van werk juist nodig is als je ergens al lang werkt, bijvoorbeeld als je ineens een andere leidinggevende krijgt, er veel nieuwe collega’s zijn of je werkzaamheden veranderen.

In overleg met jou en je werkgever kan de jobcoach op verschillende manieren ondersteunen. Hieronder enkele voorbeelden.

  • De jobcoach kan je helpen bij het voorbereiden van gesprekken met je leidinggevende en/of collega’s, bij deze gesprekken aanwezig zijn om je te steunen.
  • De jobcoach kan je helpen bij het structureren van je werkzaamheden, het aangaan van contact met je collega’s en/of als vraagbaak dienen rondom werknemersvragen.
  • De jobcoach kan een periode met je meewerken/helpen inwerken. Zo begrijpt de jobcoach jouw werk erg goed.

De bedoeling is dat de intensiteit van jobcoaching afneemt zodat je na verloop van tijd zonder jobcoach kunt werken. Is op een later moment weer jobcoaching nodig, dan kunnen we dat opnieuw aanvragen.

Jocoaching is voor jou en ook voor je werkgever.

Gespecialiseerde aanpak, maatwerk

IVA is gespecialiseerd in het ondersteunen van mensen met autisme. Hierdoor kunnen we jou als geen ander helpen op je werk.

Iedereen is uniek en je bent meer dan je diagnose! Daarom levert IVA maatwerk. Vertrouwen en gelijkwaardigheid zijn belangrijk voor ons. We werken samen met jou en je werkgever aan het behouden van je werk. Een baan is voor iedereen! We geloven dat iedereen een baan kan behouden als deze passend is.

Wijze van financieren/verschillende mogelijkheden

Afhankelijk van je situatie wordt ondersteuning bij het vinden van werk op verschillende manieren georganiseerd/gefinancierd:

  • Ik heb een bijstandsuitkering (P-wet, participatiewet). Klik hier
  • Ik heb een Wajong-, WW-, WIA- of Ziektewet- uitkering. Klik hier 
  • Ik heb (nog) geen uitkering. Klik hier
  • Ik heb (of ben) een werkgever en wil ondersteuning. klik hier

Heb je nog geen werk en wil je aan het werk? Klik dan hier voor meer informatie.

aanmeldformulier

Aanmelden bij IVA is geheel vrijblijvend.

terug naar boven