Intakegesprek

Wanneer je wilt komen wonen op een IVA locatie vindt altijd een intakegesprek met een van onze gedragswetenschappers plaats. Tijdens het intakegesprek beoordelen we definitief of onze begeleiding passend is voor jouw begeleidingsvraag. Het verschilt per gemeente of dit intake gesprek plaatsvindt voordat of nadat de gemeente een indicatie heeft afgegeven.
Zowel het intake gesprek als de indicatie aanvraag moeten succesvol verlopen, maar uiteindelijk onderzoekt en beslist de gemeente welke ondersteuning passend is voor jou. Houd er dus rekening mee dat de conclusie van de gemeente mogelijk anders is dan het advies van IVA.
Zodra je over de juiste zorg indicatie beschikt, een succesvolle intake hebt gehad en er daadwerkelijke een plek beschikbaar is, kun je verhuizen naar IVA.

Bij ambulante begeleiding is een intake gesprek (meestal) niet nodig.

Het intakegesprek bij werktrajecten/jobcoaching heeft tot doel die informatie te verkrijgen die nodig is om een werkplan of een Werkfit of Naar werk aanvraag op te kunnen stellen. Zodra de verslaglegging gereed is koppelen we zo snel als mogelijk terug aan jou/gemeente/UWV of IVA de cliënt kan helpen. Zodra het traject door UWV of gemeente wordt toegekend, starten we met de begeleiding.

terug naar boven