Speciale editie ter ere van het 5 jarig bestaan van IVA online versie
display: block; border: 0; outline: 0;
Facebook icoon Twitter icoon LinkedIn icoon Youtube icoon
IVA 5 jaar

Op 1 mei is het 5 jaar geleden dat IVA werd opgericht. Ons doel was simpel: Het verhogen van het percentage werkenden met autisme. Vijf jaar later kunnen we zeggen dat dat gelukt is. Maar we zijn nog lang niet klaar. In deze Nieuwsbrief daarom 'Hoe het begon", maar ook de ambitie die we nog hebben.

Hoe het begon

IVA is ontstaan als zusterorganisatie van Stumass en Capito Wonen (studeren met autisme). Enige tijd na de oprichting van Stumass in 2009 bleek het begeleidingsaanbod van Stumass een blijvend succes. Steeds meer studenten studeerden af en het werd duidelijk dat zij na het afronden van hun studie nog begeleiding nodig hadden bij het vinden en behouden van werk. In 2012 werd een interne pilot uitgevoerd “van studeren naar werk” en een zorgaanbod geschreven dat aansluit bij de behoefte van werkzoekende en werkende mensen met autisme. Dit was de geboorte van IVA (In Voor Autisme). Al snel bleek dat het zorgaanbod niet alleen geschikt was voor ‘uitstromers’ Stumass en Capito Wonen (mbo'ers met autisme), maar dat er landelijk een enorme vraag lag voor een betere manier om volwassen mensen met autisme aan het werk te krijgen en te houden. Mei 2013 werd in Rotterdam de eerste IVA locatie geopend en was IVA een feit.

Geen IVA zonder onze mensen

Het lijkt een cliché maar het is zo waar. Zonder onze cliënten en medewerkers zou er geen IVA zijn. Vandaar dat we vandaag op alle IVA locaties taart hebben laten bezorgen. Zo vieren we ons feestje samen!

Onze ambities

Anno mei 2018 werken dagelijks 74 woonbegeleiders/jobcoaches en 260 cliënten samen aan ons oprichtingsdoel: Het percentage werkenden met autisme verhogen. Maar dat is niet het enige. Wij streven naar een samenleving waarin mensen met autisme tijdens studie of hun werkzame leven als vanzelfsprekend deelnemen. Dit doen we met JADOS als overkoepelende stichting en dus samen met onze zusterorganisaties Stumass en Capito Wonen. We zijn al aardig op weg, maar hebben nog genoeg werk te verzetten. En daar gaan we met veel enthousiasme mee verder.

Tevreden

Cliënten en werkgevers beoordelen onze jobcoaching met een dikke 8, op de werk-fit en naar werk trajecten behalen we een score van 100% (beiden ruim boven het landelijk gemiddelde) en bij onze algemene cliënttevredenheid een dikke 7. Op alle fronten kunnen we stellen dat onze cliënten en werkgevers tevreden over onze dienstverlening zijn. Al willen we de algemene cliënttevredenheid nog wel graag verhogen naar een 8.

Onze locatiesteden

Van 1 locatie in Rotterdam naar 16 locaties en een ambulant aanbod in meer dan 20 steden. En dat in 5 jaar tijd. Daar zijn we best trots op. Want willen we echt maatschappelijk relevant zijn, dan kan dat alleen door nog meer mensen met autisme naar en op hun werk te begeleiden. Kijk hier in welke steden IVA actief is.

Wonen, werken en leven met autisme: De film

Onze werkwijze prachtig in beeld gebracht. Een aanrader voor wie hem nog niet heeft bekeken.

Facebook icoon Twitter icoon LinkedIn icoon Youtube icoon
info@invoorautisme.nl     (026) 35 303 42
Nieuwe Plein 1B, 6811 KN Arnhem
In Voor Autisme is een initiatief van Stichting Jados
AFMELDEN

Eagerly Newsletters logo
verzonden met:  Eagerly Newsletters ©
 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -